Prikazujem 61-65 od 65 konkordanc.
Istrian tapas niso le istrski
 tapasi , temveč je tudi fritto misto ... Tako kot je slednji ocvrt ribji miks, s česnovo omako in krompirjevo solato, ki je resda pripravljen in postrežen sveže, a na Obali smo jedli tudi še bolj sveže (beri: bolj domiselno pripravljeno morsko cvrtje), je miks, mešanica, tudi nova ulična gostilna prenovljene Slovenije. Zraven je hotelski lobby, z vsem potrebnim dizajnom, gostilno pa sestavljajo trije deli, pločnik z oglasnimi tablami in vitrino za tapase, vinski bar z dolgim šankom in visokimi vinskimi regali ter bistro z odprto kuhinjo in celo brigado (petih) kuharjev. Vse je odprto in z razgledom, sproščeno, brez prtov, z informativnimi papirnatimi podstavki in marketinškimi izreki, z lesenimi paletami za tapase ter preprostimi krožniki za bistronomske kreacije. Opisujemo bolj podrobno zato, ker ne ponujajo le jedi, temveč koncept. Najbrž so začetek trenda, ki ga bodo (drugi) posnemali, predvsem v večjih mestih.
In čeprav je bil že oktober, se je na koncu izkazalo, da so gostje v veliki meri še vedno tujci, ki so si kar malce zmedeno ogledovali menije, ponudbo, ki pove le malo o hrani in veliko o oblikovalcu. Kljub zapletenemu razporedu smo se vsaj mi znašli. Na prvem jedilnem listu so bolj
 tapasi , na drugem se najdejo manj tapasi. Saj je tako, ali ne?
Živahne barve, ritem flamenka in sevillan, špansko vino in
 tapasi . Zadnjo avgustovsko soboto se je v Ljubljano za nekaj ur preselila strastna Andaluzija. Sodeč po odzivu obiskovalcev, več kot uspešno.
Za ljubitelje mehiške hrane bo poskrbela Cantina Mexicana, ki je prva izbira za ljubitelje mehiških in tex-mex jedi (
 tapasi , tortilje, fajitas, žar miza, solate, žar, koktejli) v Ljubljani, nagrajena z znakom kakovosti Trip Advisor in nosilka priznanja najboljše restavracije v Ljubljani po izbiri revije In Your Pocket. Za vas so pripravili recept za slastne Enchiladas verdes, ki bodo zagotovo navdušile tudi vas.
Teorije imajo prav toliko privržencev kot nasprotnikov. Ali je to sploh pomembno?! Pomembno je le, da so
 tapasi  prispodoba največje kuharske umetnosti na najmanjših krožnikih. Iz svoje domovine Andaluzije, v Sevilli imajo, denimo, konec marca prelesten festival ali kar sejem tapasov, so se ti noro vabljivi grižljaji razselili po vsej Španiji ter seveda tudi povsod tja, kjer jim je španska kultura blizu in kjer imajo kuharje in kuharice s pravim smislom za improvizacijo in kombinacijo. Ne le vsaka pokrajina ali vsak kraj, celo vsaka vas, vsaka taverna dodaja k svojim tapasom nekaj folklore, tako da eno ime ne pomeni vedno tudi enake vsebine krožnička.