Prikazujem 1-11 od 11 konkordanc.
El Vez a.k.a. Robert Lopez, samozvani mehiški Elvis, rokenrol gverilec in še bolj samozvani borec za staro pravdo čikano proletariata, se po glasbenem podzemlju Los Angelesa klati že skoraj dve desetletji, ki ju je na gosto zapolnil s kao alternativnimi travestijami raznorodnih, a pretežno belih ikon popularne kulture. Na pričujočem ploščku se v procesu postmodernistične parodije in žongliranja z besednimi asociacijami poleg tradicionalnega Elvisa (Hound Dog postane Chihuahua) znajdejo še Beastie Boys, Beatles, R.E.M., Rod Stewart in še marsikdo, če se vam seveda ljubi napenjati ušesa v
 piceto  ter nabirati znane rife. Son of a Lad from Spain? potrjuje dejstvo, da je šla El Vezova duhovitost že zdavnaj v franže, njegov zadnji izdelek pa ni nič drugega kot plošček zlajnanih priredb pod socialno angažirano krinko, ki si išče svoje mesto pod soncem predvsem v belem okolju. Vprašanje, zakaj El Vez ne spaca hita, ga dobro proda in z izkupičkom konkretno pomaga sonarodnjakom, še naprej ostaja retorično. That Joke Isn't Funny Anymore, so svoj čas žgoleli Smiths. Žal se El Vez tega stiha ne spomni. (mxm)
Strokovnjaki Philipsovega oddelka gospodinjskih aparatov in izdelkov za osebno nego so razvili nov električni depilator Satinelle Sensitive, ki vključuje vse dosedanje izboljšave njihovih depilatorjev, hkrati pa ima vgrajeno še posebno masažno ročko. Pred 21 diski v glavi, ki se zavrtijo 2200-krat v minuti, so namreč vgrajeni gumijasti čepki, ki linearno vibrirajo ter s tem -- podobno kot pri masaži -- sproščajo kožo. Postopek depilacije temelji na že uveljavljenem sistemu
 picete : vrteči vzporedni diski v enem koraku trdno zgrabijo in nato s korenino vred izpulijo tudi najkrajše dlačice. Dve hitrosti masažne ročke in dve hitrosti vrtenja diskov omogočata najbolj optimalno depilacijo.
Bil je čas kosila in zaradi lakote so začela iz glave puhteti vsa pametna in za ocenjevanje potrebna merila. Razsodnost smo rešili s
 piceto , rahlo začinjeno, lepo pokapano z oljem in ravno prav slano, da se ni bilo treba braniti prvega požirka vina. Za glavno jed smo si privoščili ponos lokala, pico z jurčki (paradižnik, mocarela, smetana, jurčki in pršut), in še tisto, ki po mnenju nekaterih lahko najbolj dokaže picepekov smisel za količine in razmerja - pico s tuno in čebulo (paradižnik, mocarela, tuna, čebula).
S torkovim jedilnikom nas je Teja Perjet odpeljala v kulinarični svet naših sosedov. Pripravila je testeninsko, a še vedno osvežilno solato in slastne
 picete  z mocarelo in kaprami. Seveda ne gre brez sladice. Tokrat bo to okusna panakota s čokoladnim ...
plem pustimo vzhajati približno 35 minut. 2. Bučki narežemo in malo posolimo. V teflonski ponvi segrejemo 1 žlico olja, dodamo bučke, pražimo jih 3 minute, popramo in vmes previdno obrnemo. 3. Pečico ogrejemo na 250 stopinj. Testo razdelimo na 10 delov in na pomokani delovni površini vsakega zvaljamo v krog ali oval. Zložimo jih na 2 velika pekača, na vsako
 piceto  damo žlico omake, nekaj rezin bučke in po 2 prerezani kroglici mocarele. Pekača postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 10 minut.
Ob česnovih
 picetah , ki so opravljale vlogo kruha, smo najprej pomislili, da je prva naloga tega obrata, da so ljudje siti, in to zelo, saj testo ni odležalo niti nekaj ur, kaj šele dan ali dva. In temu primerno je bilo tudi napihnjeno. Naslednji krožniki so takoj razkrili zgodbo, ki je bila vse prej kot toskanska, saj je skupek nekih mesnih izdelkov imel okus po slavonskem pikantnem kulnu in limonovem soku, vse pa je oddajalo arome po vsem.
V Novi Gorici je bazen odprt od desetih do devetnajstih. Celodnevna vstopnica za otroke do sedem let stane 150, za mladino, študente in upokojence 350, za odrasle pa 500 tolarjev. Popoldanska začne veljati po šestnajsti uri in stane 100, 300 oziroma 400 tolarjev. Na bazen najraje prihajajo mladi, ki »bojne« položaje zasedejo takoj po desetih, in družine z majhnimi otroki. Največ kopalcev je od enih do treh popoldne, po kosilu, ko se je treba malo ohladiti. Kot je povedal redar Matjaž Škof, je bazen za nočno kopanje odprt ob sobotah in nedeljah, od 19.30 do desetih zvečer. Vstopnina je 400 tolarjev. Ob bazenu je tudi bar, ki gostom ponuja
 picete , sendviče in sladoled, toda Novogoričani se najraje prehranjujejo na drugi strani ograje, kjer poleg sendvičev in pic prodajajo burek, hamburger in hot dog.
Pri založbi Vale-Novak je izšla še ena kuharska uspešnica. Njen avtor je britanski kuhar Ainsley Harriott, ki ga dobro poznajo gledalci TV serije Gourmet Express v produkciji BBC. V tej privlačni knjigi je polno zanimivih, nič zapletenih jedi, ki so tudi zelo privlačne na pogled. Predlagamo
 picete  z rakci in pršutom, ki so odlična predjed ali prigrizek.
Za večerjo si pripravimo slastno zelenjavno pico, ki nam jo bodo vsi jedci težko obloženih pic kar zavidali. Kadar se dobimo s prijatelji, pa spečemo
 picete  ali preprosto pogačo in jo narežemo na manjše kose, ki jih zlahka primemo z rokami.
Če mletemu mesu dodamo na drobno zrezano zelenjavo, jajca ali sir, lahko pripravimo na stotine različnih slastnih jedi in prigrizkov, ki jih obožujejo tudi otroci. Mleto meso je mehko in okusno, zato ga imajo radi celo tisti, ki drugače niso ljubitelji mesa in ne marajo rezanja in žvečenja debelih zarebrnic, zrezkov ali pečenk. Dobra stran mletega mesa je še ta, da ga lahko z dodatkom več vrst zelenjave prepražimo in nato uporabimo na več načinov. Z njim obložimo
 picete , napolnimo slane palačinke ali zvitke iz vlečenega testa, mu dodamo paradižnikovo kašo ali smetano, da dobimo polivko in z njo prelijemo testenine, njoke ali polento in še bi lahko naštevali.
2. Pečico ogrejemo na 220 stopinj. Iz testa oblikujemo približno 10 cm velike
 picete  in jih sproti zlagamo na velik pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Jajce stepemo in ga primešamo mletemu mesu. Picete obložimo z mesom in potresemo s sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut.